Åsane Damer kunne juble etter nok en seier i serien. Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball

Åsane damene vant hjemme på Åsane Arena

Åsane damer hadde denne søndagen Amazon Grimstad som gjester i 1.divisjon. Vertene hentet hjem seieren nok en gang.


Det var årets første seriekamp på Åsane Arena for oransjetrøyene. Hjemmelaget kom til denne kampen med solide 4-0 fra serieåpningen borte mot AaFK Fortuna. Gjestene Amazon Grimstad har hatt mye problemer internt i klubben de siste ukene opp mot seriestart og åpnet med 2-2 hjemme mot Grand Bodø i serieåpningen denne sesongen. 

Spissen Katarina Dybvik Sunde fortsatte i dag der hun slapp forrige helg. Spissen lager 1-0 etter 20 minutter. Da har vertene styrt oppgjøret så langt. Nina Vestbøstad dobler den ledelsen etter 35 minutter etter at hjemmelaget har hatt trykket oppe. Det blir også stillingen til pause. Hjemmelaget har god kontroll og slipper ikke gjestene fra Grimstad til. 

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Åsane er best den første delen av omgangen, mens gjestene kommer gradvis mer med i kampen. Det skyldes at Åsane har sluppet litt opp på presset i kampen. Dermed får Amazon Grimstad med plass. Det ender likevel uten scoringer i den omgangen, og Åsane vinner helt fortjent 2-0. 

I en kort kommentar til Lurifax Support sier Åsane trener Eirik Fjeldstad følgende:
- Solid kamp. Godt gjennomført. Holder nullen og tar tre poeng. 

Andreas Thorsen Schoute som trener Amazon Grimstad sa følgende:
- Vi reiste til Bergen med en tydelig og godt utarbeidet kampplan. Jentene er disiplinerte og lojale til dette, de kriger i hver situasjon. Vi blir litt for dårlige i overgangen fra lavt press til høyt press i første omgang men står ellers godt i mot. De  scorer to mål etter litt tilfeldigheter som går Åsanes vei og vi er skuffet over de to  innslupne.

- I pausen blir vi enige om tydeligheten og disiplinen i overgangen fra lavt til høyt press og løser dette ekstremt mye bedre i andre omgang. Vi hindrer de i å score mål i tillegg til at vi kommer i flere gode scoringsmuligheter. Vi tar med oss andre omgangen som en referanse til hvordan vi skal starte neste kamp og skal jobbe hardt med å omsette scoringsmuligheter til scoringer.
 
Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball

Se hele albumet med bilder fra kampen HER

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.