Åsane damene gjorde jobben

Åsane damene gjorde jobben da klubben tok i mot AaFK Fortuna til duell hjemme på Åsane Arena denne søndagen. Klubben trengte bare et bedre resultat enn ØHIL eller TIL 2020 denne dagen og laget innfridde til gangs.

Det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende denne søndagen på flotte Åsane Arena. Hjemmelaget ved Andrine Mo hadde planer om tre poeng hjemme foran de rundt 170 som hadde møtt frem til kampen.

Andrine Mo har levert gryende form i det siste og igjen fant midtbansespilleren veien til nettmaskene. Allerede etter 12 minutter feier hun inn 1-0 til hjemmelaget. Samme person er på plass igjen ti minutter senere. Dermed 2-0 til hjemmelaget, noe som også er stillingen til pause.

Etter hvilen fosser Åsane fremover igjen. 3-0 kommer kun to minutter ut i omgangen ved kaptein Alise Evensen, mens Mathilde Sangolt avgjør kampen med sin 4-0 scoring.

Seieren betyr at Åsane damene sammen med TIL 2020 skal til sluttspill med lagene 5-10 fra Toppserien. Dermed skal laget få bryne seg på skikkelig motstand fra toppserien. De to nederste av de åtte lagene er 1.divisjonslag fra neste sesong. Laget som ender tredje sist, må ut i kvalifisering mot vinneren av sluttspillet i 1.divisjon som er mellom lagene 3-10.