Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Årets Spiller i Toppserien 2021: Tuva Hansen

Sandvikens Tuva Hansen er kåret til årets spiller i Toppserien 2021.


Bryne-jenta Tuva Hansen har imponert voldsomt de siste sesongene og vært en fast inventar på årets lag hos Fotballkollektivet. Hun har virkelig vokst som spiller de siste sesongene og spesielt etter at hun fikk kapteinsbindet i Klepp. Denne sesongen har hun fortsatt å vokse som spiller og blitt en fast spiller også på A-landslaget.

Forsvarsspilleren er hærføreren til et Sandviken-lag som har gått ubeseiret igjennom sesongen og som kun har sluppet inn seks mål. Seks baklengs er for øvrig Norgesrekord. Aldri tidligere har et lag i vår øverste divisjon sluppet inn færre mål. Hansen har vært sjefen både i forsvaret og på banen, og hun har tatt grep de få gangene det har buttet litt.

Hun har det meste en forsvarsspiller trenger. Duellstyrke, tøffhet, tempo, god en mot en, god til å snakke og fantastiske lederevner. Hansen har alt man drømmer om i en forsvarsspiller. I tillegg har hun et godt rykk og en god pasningsfot når hun blir med oppover i banen. Det er få som klarer å komme seg forbi 24-åringen.

Hansen har en stor framtid foran seg på fotballbanen og kan nå så langt hun bare vil. Hun kronet året med gull i Toppserien og fullførte med det trippelen sin ved å ha kapret alle medaljene (gull, sølv og bronse) i vår øverste divisjon.

Prisen gis ut via et samarbeid mellom Kvinneidrett.no, Støtt Norsk Kvinnefotball, Karlsen Foto, Hordalandsfotball, Fotballkollektivet ved magasinet Stang Inn og Sportskollektivet. I tillegg har også folkestemmene vært med på å avgjøre.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.