Bilder av prisutdelingene for 2021-sesongen på kvinnesiden Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Årets Spiller i 1.divisjon 2021: Tuva Espås

Tuva Lotte Leschbrandt Espås er kåret til årets spiller i 1. divisjon 2021.


Tuva Lotte Leschbrandt Espås er født og oppvokst i Røa og har vært tro mot klubben hele livet. Denne sesongen har hun virkelig levert på topp for et Røa-lag som til slutt kunne juble for opprykk til Toppserien.

Røa-jenta har scoret hele 13 mål for Røa i 1.divisjon denne sesongen og er med det toppscorer i ligaen. I tillegg har hun levert flere målpoeng for Oslo-laget. Hun avsluttet sesongen med å bli poengdronning hos kvinneidrett.no og hos NTB.
Hun har levert stabilt godt gjennom hele sesongen og har vært et av Røas viktigste angrepsvåpen og en av klubbens viktigste spillere i jakten på opprykket.

Hodestyrken, rykket, timingen, duellstyrken og avslutningsegenskapene har vært hennes forse og dette er en spiller som fort kan bli viktig for klubben også i neste års Toppserie.

Espås scoret sitt første mål for Røas A-lag så sent som i siste serierunde i fjor, men har virkelig funnet målformen denne sesongen. Dette er absolutt en spiller som kan bli meget god også framover. Hun er kun 22 år gammel og banker nok på døren til et U23-landslag.

Prisen gis ut via et samarbeid mellom Kvinneidrett.no, Støtt Norsk Kvinnefotball, Karlsen Foto, Hordalandsfotball, Fotballkollektivet ved magasinet Stang Inn og Sportskollektivet. I tillegg har også folkestemmene vært med på å avgjøre.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.