A-EM: Historisk norsk katastrofe

Norge ble totalt utklasset og latterliggjort da England vant hele 8-0 mandag kveld.

Mandag kveld var det duket for den første store testen til Norge i EM da England sto på motsatt banehalvdel.

Det gikk ikke som Norge hadde håpet på og det ble til slutt veldig stygt.

Drøyt ti minutter ut i kampen fikk England en noe billig straffe som Georgia Stanway ekspederte i mål. Kun minutter senere satt også 2-0 da Hemp satt ballen i åpent mål.

Det stoppet ikke der heller for da Maria Thorisdottir mistet ballen på 25 meter fikk Ellen White fri bane mot mål og 3-0.

Det var nå krise for Norges del, men grep fra benken ble ikke gjort og England kunne utover omgangen bare leke seg med det norske forsvaret. De engelske jentene ga seg ikke før det sto hele 6-0 til pause.

Norge byttet formasjon til 5-3-2 i den andre omgangen og la seg lavere i banen. Det kombinert med at England roet litt ned gjorde at Norge slapp unna altfor mange mål til. Likevel klarte Alessia Russo å finne nettmaskene da hun headet inn 7-0. Til slutt fastsatte Beth Mead sluttresultatet til 8-0 da hun noterte seg for sin tredje scoring.

Dermed tidenes største tapsmargin i en EM-kamp, og ikke minst tidenes største norske landslagstap. Her bør NFF sørge for å gi den norske fansen pengene igjen for billettene.

Østerrike slo Nord-Irland 2-0 i den andre kampen i gruppa. Dermed er England klare for kvartfinalen som gruppevinner, mens Østerrike og Norge skal slåss om den siste kvartfinaleplassen på fredag. Norge må slå Østerrike for å ta seg videre, mens Østerrike klarer seg med uavgjort.

Norges beste:
Ingen av spillerne på banen fortjener prisen etter dagens forestilling. Det gjør derimot de norske tilskuerne. Foreldre, familie, venner og andre supportere fra Norge som bruker ferien sin, bruker penger og tar turen for å følge Norge i årets EM fortjener prisen som Norges beste etter mandagens kamp.

Norges lag (4-4-2/4-2-3-1):

Guro Pettersen
Tuva Hansen - Maria Thorisdottir - Maren Nævdal Mjelde (K) - Julie Blakstad
Karina Sævik (Guro Bergsvand fra 46. min), Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa (Frida Leonhardsen Maanum fra 59. min), Guro Reiten (Elisabeth Terland fra 83. min)
Caroline Graham Hansen (Amalie Vevle Eikeland fra 75. min), Ada Stolsmo Hegerberg (Celin Bizet Ildhusøy fra 75. min)

Martin Sjögren: 1
Tar ingen grep når det gjelder og først etter å ha sett jentene sine bli totalt overkjørt i nesten en omgang endrer han noe. Her burde det vært tatt grep mye tidligere og i hvert fall etter at den tredje scoringen kom. Landslagssjefen har kontrakt til etter VM neste år, men det spørs om han får sitte stort lenger etter årets EM. Her bør det nok vurderes et trenerbytte og Hege Riise seiler opp som en soleklar kandidat til å ta over som ny landslagssjef. Spesielt etter det hun har klart å utrette med J19-landslaget de siste ukene.

England - Norge: 8-0 (6-0)