Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

4.divisjon Hordaland

De to avdelingene i 4.divisjon Hordaland går mot slutten. Vi har sett litt på status tre serierunder før slutt.


Det drar seg til i de ulike avdelingene i 4.divisjon. I tillegg til egen avdeling må lagene ogs skjele litt til hva som skjer i 3.divisjon de neste ukene. Det kan være med å avgjøre nedrykket i avdelingene.

4.divisjon avdeling 1
Askøy Fotball hang med Loddefjord helt til slutten i fjor. I år har laget ristet av seg Arna-Bjørnar og klubben er kun en seier unna å kunne sprette champagnen. Klubben kan gjøre det allerede kommende helg i Odda om de vinner på tur. Askøy Fotball var klare favoritter før sesongen startet og klubben har innfridd under ledelse av Tommy Knarvik og hans trofaste menn.
Foto: Einar Gjerde, Hordalandsfotball
Bak følger lagene Arna-Bjørnar, Voss, Osterøy og Nordhordland. De rutinerte spillerne Kristoffer Bidne, Andreas Bøe Snekkevik og Skage Storheim er de som dominerer på toppscorerlisten. Voss har to av plassene og duoen Bidne/Storheim har puttet ikke mindre enn 45 mål for klubben denne sesongen. Meget imponerende av duoen. Veteranen Snekkevik er oppe i 23 mål for NBK denne sesongen.
Foto: Picasa
Spenningen i denne avdelingen består i bunnen av tabellen. Øystese/Norheimsund har hatt en tøff sesong og laget er sist på tabellen, mens Sotra 2 er på plassen over, kun poenget foran. Over streken finner vi studentene i NHHI de har tre poeng ned til Sotra 2. De to skal også møtes i en hengekamp litt senere i år som kan bli veldig avgjørende. I tillegg har lagene hverandre i den siste serierunden denne sesongen.
Foto: Einar Gjerde
Slik det er nå, så er 9.- og 10.plassen i denne avdelingen også nedrykksplass da tre lag trolig kommer ned fra 3.divisjon. Med kun 16 poeng er NHHI på 10.plassen, men har en kamp tilgode. Sund  ligger på den utsatte 9.plassen med sine 17 poeng. Det som er spesielt i år er at den utsatte plassen Sund i skrivende stund ligger på vil spille kvalifisering hjemme/borte mot den svakeste 2.plassen i 5.divisjon. (Se reglementet helt nederst i artikkelen.) Per nå er det Øygarden, Viking og Askøy 2 som har 2.plassen i de tre ulike 5.divisjonsavdelingene. Det er jevnt mellom lagene, så det kan fort bli målforskjell som skiller disse lagene.

Radøy, Odda og Trio skal heller ikke føle seg helt sikre enda om studentene eller Sund finner fotballformen i tolvte time. 

 
4.divisjon avdeling 2
Åsane 2 sikret seg opprykket da et forsterket 2.lag utklasset Lyngbø i opprykkskampen mandag kveld. Klubben har nå fått en luke på syv poeng med tre serierunder igjen å spille. Dermed kommer nok laget til å sikre opprykket nå Sædalen er motstander i den kommende serierunden på Lægdenebanen.
Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Åsane 2 hadde en stund følge av Varegg, Nymark og Lyngbø, men i den rekkefølgen de ble nevnt, så har de falt av en etter en. Dermed skal ungguttene fra Åsane Arena får bryne seg på et tøffere kampprogram kommende sesong. Det vil også hjelpe laget i 1.divisjon med å gi de nest beste en bedre kamparena enn hva 4.divisjon i dag gir. Austevoll har imponert i det siste og laget kommet seg opp på en 4.plass denne sesongen tre runder før slutt.

Det er også i denne avdelingen i bunnen det er spennende. Fra Fana 2 på 6.plass med 25 poeng ned til Smørås på 11.plass med sine 20 poeng er det spenning i hver kamp fremover. Smørås har sluknet etter en god vårsesong. Laget er på direkte nedrykk etter svake kamper. Kommende helg har de Djerv i en nøkkelkamp. Etter det har Espen Birkelands unggutter Tertnes og Sædalen igjen.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Flaktveit  ligger på 10.plass. Det er også en nedrykksplass basert på det trolige nedrykket fra divisjonen over. Klubben har Varegg, Djerv og Tertnes igjen denne sesongen, så mye avgjøres mellom disse lagene internt. 
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Djerv, Trott/Solid/Stord 2 og Tertnes har alle 23 poeng. De er kun poenget over Flaktveit som har den siste utsatte plassen i denne avdelingen. Djerv har alle muligheter til å avgjøre dette selv da de har Smørås, Flaktveit og Varegg igjen. Trott/Solid/Stord 2 har nok de beste forutsetningene for å overleve om de trekker Roger Blokhus Ekeland opp av hatten igjen. I tillegg er nok ikke Morten Hillestad langt unna om de trenger en rutinert målscorer i nøden. Laget har derimot tre tøffe kamper med Lyngbø, Åsane 2 og Austevoll igjen som motstandere.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Tertnes har flyttet seg opp på en 7.plass med god form denne høsten. Laget har Fana 2, Smørås og Flaktveit igjen før sesongen er over. Mye skal gå gale om Fana 2 skal være utsatt og laget har Tertnes, Sædalen og Åsane 2 igjen før det er slutt denne sesongen.

Eneste som en kan konkludere med er at det blir spenning hele veien inn i denne avdelingen også denne høsten.

 
Oppsummert
Det er dermed stor spenning i bunnen av de to avdelingene. I 4.divisjon avdeling 1 er det stor sjanse for at hele fire lag må ned, da 9- og 10.plassen er i fare grunnet antall lag som trolig kommer ned fra 3.divisjon. I 4.divisjon avdeling 2 er det tre lag som må ned slik stillingen er nå. Her er det mange lag som er i faresonen for å rykke ned, slik at det blir en meget spennende måned for lagene i de to avdelingene.

Vi kommer tilbake med en sak om 5.divisjon i løpet av onsdagen.

Reglementet:

Menn 4. divisjon 

Består av 24 lag fordelt på to avdelinger som spiller dobbel serie.

Opprykk: To avdelingsvinnere rykker opp til 3. divisjon.

Nedrykk: Lag nr. 11 og 12 i hver avdeling rykker ned til 5. divisjon. Fire lag.

Ytterligere nedrykk inntrer proporsjonalt med antall lag fra Hordaland som ev. rykker ned fra 3. divisjon. Om dette inntrer, spiller beste lag under «strekene» da kvalifisering hjemme/borte mot det svakeste av lagene på 2.-plass i 5. divisjon, om retten til plass i 4. divisjon 2024.

Lag på samme plassering i avdelingene, regnet nedenfra vedr. nedrykk, og ovenfra vedr. opprykk, skilles i henhold til breddereglementet § 4–3 og 4–7.

Hentet fra NFF Hordaland sin side. Se alt HER

Les NFF Hordaland sin sak om opp- og nedrykk HER.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Hordalandsfotball