Foto: Odd Lovset

3.divisjon fire runder før slutt

Vi har sett på 3.divisjon slik det ligger an fire runder før sesongslutt. En rekke viktige kamper skal spilles som kan bety mye for den lokale 4.divisjonen i Hordaland.


Vi går inn i den siste måneden i 3.divisjon i oktober. Det er fire runder igjen i 3.divisjon avdeling 1 og avdeling 3. Vi har sett litt på status i avdelingene og ikke minst hvordan dette kan slå ut for lagene nedover i fotballsystemet.

3.divisjon avdeling 1
Lysekloster kunne feire opprykket denne helgen da Alexander Dang ga laget 1-0 borte mot Skedsmo. Seieren gjør det matematisk umulig for Frigg å ta munkene igjen. Laget har imponert denne sesongen og som vi skrev før året, så har lagets kontinuitet på spillersiden vært en faktor. Trener Ruben Hetlevik har fått arbeidsro, selv om det på veien har vært endel misnøye med at klubben ikke har klart opprykket.  I tillegg er det ikke mulig ikke å nevne Alexander Dang. Spissen har 29 mål denne sesongen for laget.

 
Kampen om toppscorer i avdelingen er derimot en åpen kamp. Ulrik Ferrer topper etter mandagens kamp med sine 31 kamper. Til helgen møter Lysekloster Frigg hjemme til toppkampen i avdelingen. Lysekloster er allerede klare for opprykket til 2.divisjon og laget kan der ende opp sammen med Sotra og Brann 2. Sistnevte er på en litt utsatt posisjon, men vi velger å være optimistiske med tanke på at ungguttene til Brann klarer dette.
Foto: Brage Titlestad
Os har skuffet litt formmessig i det siste og laget røk med stygge 0-3 hjemme mot Lokomotiv Oslo. Dermed ingen hjelpende hånd fra Os til Gneist som sliter i bunnen denne sesongen. Fana har nok skuffet mange som en av de store opprykkskandidatene før sesongen. En rekke spillere har allerede takket for seg denne sesongen og vi vet at litt flere forlater skuten til Ørjan Håland før neste sesong.
Foto: Picasa
Sandviken har dabbet litt av etter at klubben fikk en flying start på sesongen. Stockinger har kommet inn som en spennende trener i klubben og Sandviken kan bli spennende å følge neste sesong. Klubben er en av to lag som har slått nyopprykkede Lysekloster. Fana er den andre klubben som har klart det. 

I bunnen av denne avdelingen er Gneist. Laget så helt fortapt ut for noen uker siden, men Kristian Andersens menn har brettet opp ermene de siste ukene. Laget klarte 1-1 hjemme mot Gjelleråsen i helgen. Kun tre poeng skiller Skedsmo og Gneist. Gneist har Ullern 2, Grorud 2,  Frigg og Lysekloster igjen denne sesongen, mens Skedsmo har Ullern 2, Fana og Frigg. Dermed ingen lett oppløpsside for noen av klubbene.

 
3.divisjon avdeling 3
Ingen lag fra Hordaland er med i toppen av denne avdelingen. Viking 2 ser ut til å ha full kontroll på dette opprykket denne sesongen. Bjarg har vært nærmest av våre lokale lag.

Stord og Frøya har sikret seg fornyet kontrakt med godt leverte sesonger. Laget fra Melkeplassen har i år igjen levert bedre enn det mange hadde forventet av klubben. Dette året under ledelse av Geirmund Brendesæter. Lagene ligger på 6.- og 7.plass dette året.
Foto: Brage Titlestad
De tre klubbene FK Fyllingsdalen, Loddefjord og Bremnes sliter i bunnen sammen med Eiger. Tre av disse fire må nok belage seg på å ta turen nedsamt ikke Sandnes Ulf 2 går på en total kollaps. I skrivende stund er FK Fyllingsdalen på sikker plass, poenget over nedrykksstren. De skal ut borte mot Loddefjord i den neste kampen sin, en kamp som kan bli en nøkkelkamp i nedrykssituasjonen. I tillegg har FK Fyllingsdalen igjen Bremnes og borte mot Viking 2 og Frøya.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Loddefjord tok hjem tre viktige poeng hjemme mot Stord forrige helg. Dermed har Carl Neses menn muligheten til å stå i divisjonen. De har FK Fyllingsdalen og Brodd hjemme, mens de skal til Stavanger å spille mot Madla i nest siste runde og Bjarg denne helgen. Bremnes har fem poeng opp til sikker plass, så de må vinne samtlige skal de klare å overleve er vår påstand. Klubben har hjemme mot Frøya og Madla, mens de skal spille borte mot FK Fyllingsdalen i den nest siste serierunden og en nøkkelkamp mot Eiger i helgen.
Foto: Brage Titlestad
Eiger tok en sterk 2-0 seier borte mot Brodd sist. Klubben ar tøffe motstandere i Viking 2, Bjarg og Brodd igjen og Bremnes i nøkkelkampen til helgen.

 
Konsekvenser i 4.divisjon
Slik det ser ut per nå, så ligger tre lag fra Hordaland på nedrykksplass. I avdeling 1 er det Gneist som ligger utsatt til, mens i avdeling 3, så er Bremnes og Loddefjord under streken. FK Fyllingsdalen kan i teorien også gå ned i tillegg slik at fire lag fra Hordaland rykker ned. Det er derimot lite trolig. Derfor tror vi at tre lag fra Hordaland er det som mest sannsynlig denne sesongen.

Det betyr at det blir konsekvenser i 4.divisjon etter året sesong. Med tre lag ned så blir det flere lag ned fra 4.divisjon etter årets sesong. Sjekk ut sakene om 4.divisjon Hordaland som kommer senere i dag.

 

Sak endret klokken 15.54.

 

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

3.divisjon