Cupgull til Brann Kvinner

Brann Kvinner revansjerte fjorårets nederlag på Ullevål denne lørdagen da klubben slo Stabæk Kvinner med 3-1.

Brann Kvinner kom til denne finalen som store favoritter foran oppgjøret mot Stabæk Kvinner. Det foran litt i underkant av 5500 på Ullevål.

Kontroll fra start
Brann Kvinner tar tak i kampen fra start og kontrollerer kampen fra start. Stabæk Kvinner sliter med å få noe til og blir spilt veldig lave innledningsvis i kampen. Brann har noen avslutninger fra like utenfor 16 meteren, men de tar Stabæk sin gode keeper Sunniva Skoglund seg av. Stabæk er likevel advart på hva som kommer.

Etter en halvtimes spill kommer 1-0 scoringen. Brann kombinerer godt på siden og en ruter havner i beina på Nora Eida Lie. Hun sender Brann i ledelsen med sitt skudd fra 17 meter. Utagbart nede i hjørnet for keeper Skoglund. LIke før pause dobler Brann. Et innlegg finner stortalentet Signe Gaupset. Hun tar ned ballen go setter den sikkert i mål. Dermed går Brann til pause med 2-0.

Praktmål av Omarsdottir
Stabæk må fremover i denne omgangen, mens Brann er fornøyd me då kontrollere kampen. Et bytte på midten hos Stabæk gjør at laget fra Oslo kommer mer med i kampen. Justine Kielland kom inn for Stabæk og det løftet laget en periode. Ti minutter ut i omgangen er det en flott langpassning i bakrom til Iris Omarsdottir. Hun løper fra Stenevik i forsvaret og sender ballen elegant i bue over Brann sin sisteskanse. Dermed 2-1 etter knappe timen og litt fornyet spenning i oppgjøret.

Stabæk har noen gode minutter nå og laget har fått mye god selvtillit inn i laget. Den blir ødelagt da Gaupset igjen finner veien til nettmasken. 17-åringen reagerer raskest på en retur fra Skoglund og kan bare plasserer inn 3-1 scoringen. Etter dette kontrollerer Brann kampen og vinner dermed fortjent.

The Double
Brann Kvinner har dermed har dermed klart å ta The Double denne sesongen. Seieren gjør også at Brann nå er sammen med Vålerenga og Stabæk de eneste klubbene i Norge som har vunnet cupen både for herrer og damer.

I morgen skal gulljentene feires på Festplassen klokken 1630 etter at laget er tilbake fra Oslo. Der vil også Åsane damene få en fortjent hyllest for sitt opprykk til Toppserien.