Gullfest i Bergen

Det ble gull til Brann Kvinner denne i Toppserien for det andre året på rad. Dere kan lese om kampen og se bilder fra kamp og feiring her.

Det var en skikkelig gullfest i Bergen denne søndagen. Med over 1300 tilskuere på Stemmemyren var det klart for en flott sesongavslutning for Brann - Vålerenga.

To flotte mål og to røde
Kampen var ikke den beste av kamper i Toppserien. Brann sikret seg gullet etter seieren mot Rosenborg Kvinner forrige helg, mens Vålerenga sin gode høst har gitt klubben sølvet.

Nora Eide Lie sender Brann i føringen like før pause med et drømmetreff fra rundt 18 meter. Midtbanspilleren overtar en ball kriget frem av Maria Brochmann, forserer så noen meter og fyrer løs med venstrefoten. Den sniker seg inn via stolpen. Dermed leder hjemmelaget til pause.

Etter hvilen er det Karina Sævik som viser litt fotballkunst. Hun flikker til et innlegg og ballen suser inn bak Brann-keeper Mikalsen. Like etter blir Brann redusert til 10 spillere da Stenevik får sitt andre gule. Vålerenga har et skudd i stolpen fra Olaug Tvedten. Med 20 minutter igjen å spille er begge lag redusert til ti spillere. Andrine Tomter er alt for sen inn på talentfulle Signe Gaupset. Dermed rødt for veteranen hos Vålerenga. Brann hadde sine sjanser etter dette, men det hele endte med 1-1.

Ingrid Ryland og Tuva Hansen
Ingrid Ryland fikk en god halvtime på Stemmemyren denne søndagen. Veteranen har besluttet å legge opp etter denne sesongen og fikk velfortjent oppmerksomhet før kampen.

Brann kapteinen Tuva Hansen har igjen levert en fremdragende sesong for vertene og forsvareren ble kåret til årets spiller i Toppserien denne sesongen.

Brann har en NM finale mot Stabæk neste lørdag på Ullevål som sesongens siste mål. Under kan dere se litt bilder fra kampen. Album kommer.