En skikkelig folkefest på Brann Stadion

Brann Kvinner knuste den gjeldene rekorden med tilskuere på kamp. Den nye rekorden på en kvinnekamp i Norge lyder på imponerende 10.582!

Brann Kvinner drømte å slå den gamle rekorden på tilskuere i Toppserien som lød på litt over 3500 tilskuere. De ikke bare slo den, men knuste rekorden denne søndagen. Hele 10.582 hadde funnet veien til Brann Stadion og for en ramme de laget for spillerne, lagene og Bergen by.

Til øredøvende jubel entret lagene banen og det ble en folkefest i 90 minutter. Kampen i seg selv var aldri den mest spennende, da de to lagene er de to beste i Norge for tiden. Vålerenga hadde en sjanse eller to i den første omgangen, men Brann Kvinner hadde god kontroll på gjestene fra Oslo. Det var derimot bergenseren Cecile Redisch Kvamme som fikk satt ballen i mål før pause. Kvamme fikk en fot på en ball i feltet halvveis i den første omgangen og Stadion eksploderte. 1-0 til Brann. Etter dette hadde Brann en kjempesjanse til å øke til 2-0. Guro Pettersen vant mot islandske Svava Rós Gudmundsdóttir. Dermed stod det fortjent 1-0 til Brann Kvinner til pause.

Etter hvilen kom Vålerenga litt mer med i kampen, men igjen slet klubben med å komme til de helt store sjansene foran Aurora Mikalsen. Brann lå disiplinert og hadde god kontroll på Vålerenga også i denne omgangen, selv om laget fra hovedstaden styrte mer av kampen. Brann på sin side hadde heller ikke de helt store sjansene etter pause. Dermed blåste dommeren av etter fire minutter med tillegg til stor jubel for de fremmøtte.

Det ble en opplevelse for spillere, ledere, fans og oss i Hordalandsfotball dette. Etter kampen ble Brann Kvinner tiljublet av de over 10.000 på tribunen. Da kampen var over og spillerne kom ut for å signere autografer var det mange håpefulle som ønsket seg autografer og en selfie med spillerne. Et vakkert skue å se på for oss som overvar den seansen.

Under kan dere se litt bilder fra dagen og mange intervjuer med spillere fra i dag. Flere bilder vil komme på vår Facebookside i løpet av kvelden/mandagen.