Norge tapte den første kampen i J19-EM. Her entrer laget banen i kvalifiseringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

J19-EM: Slurv kostet Norge i åpningskampen

England utnyttet enkle norske feil og tok alle tre poengene i J19-EM-åpningen mandag kveld.

Norge startet friskt, men England tok mer over i åpningen. Det bølget likevel litt frem og tilbake, men etter 16 minutter ble det flere følgefeil i det norske forsvaret. Det gjorde at Agnes Beever-Jones fikk stå helt alene, dra seg innover og avslutte i mål til engelsk 1-0-ledelse.

Etter scoringen skapte Norge flere gode muligheter og allerede etter 19 minutter får Thea Kyvåg ballen på bakre. En svak avslutning ble blokkert dessverre. Norge fortsatte å kjøre kampen en periode og Kyvåg var farlig frempå igjen da hun kom alene med keeper. Avslutningen gikk dog rett på keeper.

England og var farlige i perioder og 35 minutter ut i kampen kom Beever-Jones alene med keeper, men Selma Panengstuen vartet opp med en nydelig redning.

Norsk utligning

Først 37 minutter ut i kampen lyktes Norge. En godt slått corner fra Irene Dirdal endte med klabb og babb før Cathinka Tandberg fikk satt ballen i mål og 1-1 i Karviná.

Det var også pauseresultatet.

Den andre omgangen startet forrykende for Norges del der Norge skapte flere gode muligheter, men uten uttelling. Istedenfor smalt det i den andre enden 51 minutter ut i kampen. Jorja Fox fikk gå fryktelig alene mot et passivt norsk forsvar og hun satt ballen sikkert nede i lengste hjørnet. 2-1 til England.

Norge prøvde å komme seg tilbake i kampen igjen og Kyvåg var nære igjen på et langskudd som keeper måtte slå til corner.

England punkterte kampen

Istedenfor er det England som kommer igjen. Synne Brønstad mistet ballen på vei fremover og England utnyttet det til det fulle. Beever-Jones kom alene med keeper og chippet ballen over keeper og i mål til 3-1-ledelse.

Norge jaktet på en redusering, men lyktes aldri med å få til den store sluttspurten. England virket å ha grei kontroll og minuttet før slutt fastsatte England sluttresultatet til 4-1 ved Grace Clinton. Nå må Norge jobbe hardt for å ta seg videre fra gruppespillet.

Neste kamp for Norge går mot Tyskland, som for øvrig tapte 0-2 for Sverige mandag. Den spilles torsdag klokken 15:00.

Norges beste: Thea Kyvåg

Var alltid et uromoment offensivt og skapte mye for Norge. Hadde ikke stilt inn skuddbenet helt og burde nok scoret i dag. Var Norge alene mot slutten av kampen og tok flere viktige defensive løp. Får hentet referanser og viser at hun er en av de raskeste J19-spillerne i Europa. Hun løper flere ganger opp spillere defensivt, og flere ganger løper hun rett ifra de engelske jentene med ball i bena. Mangler litt på det tekniske med ball, og det er noe hun bør jobbe med fremover. Kommer det på plass vil hun bli en enda farligere spiller.

Thea Kyvåg var Norges beste mot England mandag. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norges lag (4-5-1):

Selma Panengstuen
Thea Helene Gammelgaard Sørbo - Selma Pettersen (K) - Maria Fink - Selma Løvås
Thea Kyvåg - Stine Nybø Brekken - Synne Amdahl Brønstad - Irene Dirdal - Cathinka Cecilie Friis Tandberg
Iris Omarsdottir

Benken:

Una Langkås, Kaja Olsen, Guro Hammer Røn (9 for Brønstad), Oda Mathilde Johansen (45 min for Sørbo), Ingeborg Lye Skretting (22 for Brekken), Emma Iversen, Casandra Luthcke, Ina Birkelund

Julie Aune Jorde måtte stå over kampen pga. to gule kort i kvalifiseringen, men er tilgjengelig igjen til neste kamp.