En unik bok om en ellevill klubb: Boken er også er biografien til Knut Kristiansen, som ledet Brann en tiårsperiode. Da han forlot klubben i 1997, var Brann ute i Europa, kjent som en toppklubb fra Norge. Det kan skje på ny! Foto: Forlaget

Ny Brannbok under juletreet

Nylig ble boken ”Brann ut i verden” lansert, med vel 80 personer tilstede. Nå finnes boken i Bergens bokbutikker, samtidig som den kan bestilles på nett hos Kapabel Forlag, som også holder til i Bergen.


-Vi håper og tror at denne kommer til å ligge under mange av byens juletre den 24.desember, sier en av bokens forfattere, Jørn Lekve. Han forteller at ”Brann ut i verden” er boken for alle som elsker Sportsklubben Brann. Boken forteller om gode og dårlig valg. Den gir innblikk i konflikter, fra 1980-tallet til i dag. Dette for å kunne lære av fortiden.

Foto: Privat
Fra lanseringen: Fra venstre bokens tre forfattere Jørn Lekve Fabian M.P. Throndsen og Knut Kristiansen, samt forleggeren Otto Ersland.


Nytt styre og ledelse gir håp
-Endelig er klubben vår i startgropen for å kunne dra ut i Europa igjen. Kvinnene først, deretter herrene, får vi håpe. Nytt styre og ledelse, landets beste og mest engasjerte tilhengere, er et godt fundament for at klubben igjen kan by bergenserne på nye opplevelser, sier Jørn Lekve.

Han forteller at boken også er biografien til Knut Kristiansen, som ledet Brann en tiårsperiode. Da han forlot klubben i 1997, var Brann ute i Europa, kjent som en toppklubb fra Norge. Det kan skje på ny!

Foto: Otto Ersland
Fra boken: Dette er et av mange bilder fra Brann ut i verden-boken. Her er Knut Kristiansen sammen med to generasjoner Kalvenes, Svein og hans sønn Christian. Svein Kalvenes spilte sammen med Knut Kristiansen på guttekretslaget da de i 1969 slo Sunderland 3-2, foran 8 000 tilskuere på Krohnsminde. Christian Kalvenes er den nye daglige lederen for SK Brann.

En klubb full av paradokser
Knut Kristiansen ledet Brann perioden da klubben blant annet kom frem til den viktigste kampen i Branns historie. Det var dobbeltoppgjørene mot Liverpool i kvartfinalen i cupvinnercupen i 1997. Da siste kampen ble blåst av, hadde også Kristiansen sin siste arbeidsdag. Han hadde fått sparken noen uker før. Hvordan kunne det skje, at daglig leder fikk sparken - da Brann hadde nådd sitt høyeste nivå internasjonalt, noensinne?

Historien om SK Brann er full av paradokser. Boken er laget av kjærlighet til klubben, med et ønske om at Brann atter en gang skal bli et lag som spiller viktige kamper internasjonalt.

Her link til bestilling av boken, sendt hjem til deg: Bestill

 

Les mer om:

Hordalandsfotball Brann