Historisk liga-åpning: Søndag 19.februar sparkes Bergens første cageball-cup i gang. – Påmeldingen har vært fantastisk, vi gleder oss til mye sosial moro og fin fotball, for alle, sier Bergen Cageballs daglige leder Stian Mørk. Foto: Jørn Lekve

Knallstart for Bergens første Cageball-liga

Søndag 19.februar ble Bergens første cageball-liga sparket i gang. Forventningene var store blant spillerne på de mange påmeldte lagene. Sportskollektivet vil ha bred dekning av ligaen, helt til den avsluttes lørdag 20.mai.


Tekst og foto: Jørn Lekve

Turneringen arrangeres i Bergen Cageballs lokaler i Liavegen 1 i Åsane. Etter at nye eiere overtok tidligere Huseklepp Arena, har tilstrømmingen av spillere i alle aldre bare økt. Forklaringen er at cageball er veldig inkluderende, hyggelig og sosial. Alle kan spille cageball.

-Fotball i en cageball-arena er utrolig morsomt. Ballen er i spill hele tiden. Vi ser at mange av spillerne er venne- og venninnegjenger, ofte i voksen alder. De har vært aktive før, men ønsker å oppnå gleden ved fotball og fellesskap. Det får de hos oss, sier daglig leder og medeier, Stian Mørk.

Tre søndager og en lørdag
Bergen Cageball-ligaen arrangeres over tre søndager med ligaspill, før det hele avsluttes med finalekamper og avslutning med stil, lørdag 20. mai. De tre innledende rundene er søndag 19.februar, søndag 19.mars og søndag 23.april. Alle lag møter hverandre to ganger. Det er ordinær poengberegning, med tre poeng for seier og ett for uavgjort.

-Dette er et spennende konsept som vi har stor tro på. Derfor vil vi være til stede å dekke ligaen, sier daglig leder for Sportskollektivet.no og Hordalandsfotball.no, Odd Løvset. Det vil føres gode statistikker og man får tilgang på tabeller, toppskåreroversikt og mye mer, for å følge spenningen tett mellom hver runde. I tillegg vil det bli mye løpende informasjon på Bergen Cageballs hjemmesider.

Foto: Screendump
TV2s Børslid ledet trekningen: TV2-profilen Jan-Henrik Børslid trakk ut avdelingsoppsettet for de 17 lagene. Seansen var noe av det nærmeste en kan komme en Champions Leauge trekning. Se trekningen HER!

TV2-profilen Børslid trakk ut lagene
Kampoppsettet ble nylig profesjonelt trukket av TV2-profilen Jan-Henrik Børslid, sammen med Cageballs Stian Mørk. Seansen var noe av det nærmeste en kan komme en Champions Leauge trekning. De 17 påmeldte lagene ble fordelt i to avdelinger, der de fem beste i hver, rykker opp til toppdivisjonen til høsten. Lagenes deltakere er en god blanding av tidligere fotballspillere, av riktignok noe blandet kvalitet. Det sosiale aspektet, krydret med et sterkt konkurranseinstinkt er uansett alle lagenes klare karaktertrekk.

Kruttsterke lag
Børslid og Mørk gikk gjennom samtlige lags kvaliteter. Du finner trekningen på Bergen Cageballs Facebooksider. Severdig! Motivasjonen er i alle fall kruttsterk innad i alle lagene, som ble fordelt slik:

Avdeling 1: DD Autoservice, Tactical Joke, Bubbles West Ham, Frelsesarmeen 1, Veidekke, Hønsene (damelag), Fotballboisa, Usikker på formen og Sjeldent jalla bratt and Bubba Corelli.

Avdeling 2: Kroos Control, Hammers by West Ham, Frelsesarmeen 2, Cageball Mafia, Joa United, PSG, Flakka og Unathletico Madrid.

Hønsene møter Fotballboisa
-Her kommer det mange spennende oppgjør. Vi har med et damelag. Vi håper på flere etter hvert som den cupen blir mer kjent. Det blir uansett spennende når damene fra Hønsene skal møte herrene fra laget Fotballboisa, bare for å trekke ut en av de utrolig mange godbitene av kamper, sier Stian Mørk med et smil.

Det vil bli kåret en vinner i hver avdeling. Deretter vil gruppevinnerne i begge avdelingene møte hverandre til en superfinale. Det skjer avslutningshelgen i mai, tre dager etter nasjonaldagen.

Historisk liga med fest til slutt
Den historiske ligaen blir avsluttet lørdag 20.mai, der en rekke vinnere vil bli kåret. Det skal kåres både Vinner toppserien, Plassering, Golden Boot i de ulike avdelinger, Sesongens kollektiv og ikke minst, Sesongens kuleste draktsett. Dette vil skje under banketten, der alle deltakerne kan ta en vel fortjent fest sammen med med-og motspillere.

Foto: Jørn Lekve
Flott arena: Bergen Cageball i Liavegen 1 i Åsane har flott arena for de fleste behov. I tillegg er det festlokaler, som er spesialsydd for alt fra bedriftsarrangement, julebord, utdrikningslag, konfirmasjoner og mye mer.

Åpent for alle
Bergen Cageball har i tillegg til ligaen de nevnte dagene denne våren, et bredt tilbud.
-Vi har stor tro på vårt inkluderende konsept. Her er alle velkommen uansett nivå på laget. Vi drømmer om å få til en god stemning, høy og positiv garderobekultur, samt en fantastisk avslutning. Så retter vi blikket frem mot høsten og fortsettelse av ligaen. I tillegg har vi planer om å lage flere tilbud, sier Stian Mørk.

Ny vri på lønningspilsen?
Han ser for seg at mange vil bruke Bergen Cageballs lokaler som en ny vri på lønningspilsen. Eller at venne-og venninnegjenger samles til sosial moro med fotball og fysisk aktivitet, før de samles til fest. Eller at søskenbarn-treff får en ny dimensjon. Mulighetene er så mange. For Bergen Cageball har flotte festlokaler. De er spesialsydd for alt fra bedriftsarrangement, julebord, utdrikningslag, konfirmasjoner og mye mer hvor det kan legges til rette for morsomme aktiviteter og gode opplevelser.

Aktivitetstilbud alle dager
- Dersom du var for sent ute med å melde på et lag til ligaen, så kan alle enkelt leie enkelt-baner, hele hallen eller bare selskapslokale til ditt arrangement. Ønsker dere andre aktiviteter som SPIKE-BALL, Teqball, kanonball etc. har vi nødvendig utstyr og fasiliteter, sier Stian Mørk.  Han avslutter med at det er bare å ta kontakt på: [email protected] / +47 907 00 230 for mer informasjon og booking.

Bergen Cageballs åpningstider alle dager er fra kl 07.00 til 22.15. Lørdag er åpningstiden fra 09.30 til 18.30 og søndag fra 09.30 til 22.15.

Lenke til Bergen Cageball.no

Foto: Logo

Les mer om:

Bergen Cageball