Fantastiske lysforhold: Montør Andreas Ekerhovd fra Fana Elektrikeren arbeidet daglig i nesten to år på Åsane Arena for å få satt opp et tipp-topp moderne lysanlegg. Foto: Jørn Lekve

Størst på lys i Norge på idrettsanlegg

Fana Elektrikeren er størst på belysning på idrettsanlegg i Norge


Tekst og foto: Jørn Lekve

Med over 50 flomlysanlegg til fotballbaner på Vestlandet siden 2004 gjør det Fana Elektrikeren til en av Norges største Elektro installatører innen idrettsbane belysning.

Fornøyd kunde, Åsane Arena
- Åsane Arena som den største med 277 lyskastere og 2050lux. Banen er UEFA godkjent. Det er mer lys her enn Brann Stadion og Ullevål Stadion, sier daglig leder for Åsane Arena, Roald Bruun-Hanssen. Han roser Fana Elektrikeren og deres folk for et meget godt samarbeid i en hektisk installasjonsfase. Fana Elektrikeren har service og vedlikehold på svært mange baner i Bergens regionen.

-I tillegg har vi installert flere vanningsanlegg på forskjellige stadioner. Her i Åsane hadde vi også Myrdal idretts Park i 2019 – 2021, som er parken rundt Åsane Arena, sier montøren Andreas Ekerhovd fra Fana Elektrikeren. Han arbeidet daglig i nesten to år på Åsane Arena for å få satt opp et tipp-topp moderne lysanlegg.

Foto: Jørn Lekve
Åsane Arena: Daglig leder for Åsane Arena, Roald Bruun-Hanssen, roser Fana Elektrikeren og deres folk for et meget godt samarbeid i en hektisk installasjonsfase.

Godt samarbeid med idrettslag
Daglig leder for Fana Elektrikeren, Trond Olav Aase forteller at det er veldig kjekt og givende å få anledning til å samarbeide med så mange idrettslag.

-Vi kjenner mange idrettsledere i Norge og er selvsagt stolte og glade for at vi til stadighet blir valgt som leverandør av installasjoner av lys til idrettsanlegg. Nå for tiden arbeider vi med Nesttun Idrettspark, som blir en aktivitetspark på lik linje med Varden Nærmiljøpark som vi installerte i fjor. Hordnesskogen er ett annet prosjekt hvor vi skiftet all belysning til LED. Hovedvekten av installasjonsarbeidene våre ligger allikevel på vanlig service og vedlikehold innen bolig og næring, forteller Aase.

Foto: Jørn Lekve
Fantastiske lysforhold: Montør Andreas Ekerhovd fra Fana Elektrikeren arbeidet daglig i nesten to år på Åsane Arena for å få satt opp et tipp-topp moderne lysanlegg.

Nyhet, - lysende løpshare
Fana Elektrikeren arbeider i disse dager med å montere lyshare på Eidsbøen Idrettsanlegg på Austevoll. Dette er ett lys som blir installert rundt friidrettsbanen. Disse gir ett løpende «blink» som man skal følge. Om du er gammel eller ung, aktiv utøver eller mosjonist, kan man konkurrere mot lyset der løperen selv bestemmer farten.  Det er flere aktiviteter du kan legge inn via ett display. Ønsker du å løpe en 5000meter på for eksempel 30min, vil løpsharen beregne hvor mange km du må løpe i. Så gjelder det bare å følge lyset. Du kan også bruke lyset til å løpe intervaller. For eksempel 400m intervaller. Da legger du inn tiden du ønsker å bruke

- Hvor lang pause du vil ha imellom og hvor mange repetisjoner du ønsker.

Foto: Privat
På ”alle” baner: Daglig leder for Fana Elektrikeren, Trond Olav Aase forteller at det er veldig kjekt og givende å få anledning til å samarbeide med så mange idrettslag.

Også bolig og næringsbygg
Fana Elektrikeren ble etablert i 2003 av Trond Olav Aase. Fana Elektrikeren AS opererer fra hjertet av Fana. - Våre åtte ansatte leverer kvalitetstjenester innenfor el- arbeid til både privat- og bedriftskunder i Fana, Bergensområdet og omegn.  Vi er opptatt av god service, og hjelper deg blant annet med prosjektering av din nye bolig, samt ombygging og rehabilitering av boligen, tilbygget eller næringsbygget ditt, sier Trond Olav Aase.

Les mer om:

Fana Elektrikeren