Martin med bestselgerne: Martin Andersen viser her frem de to heteste fotballskoene i år, Nikes Mercurial Vapor og Adidas sin X-Speedflow. Foto: Torshov Sport

Disse skoene er hete nå!

Her viser den tidligere Sandefjord-spilleren Martin Andersen frem to par som norske fotballspillere er på jakt etter våren 2022. Torshov Sports to bestselgere er Nikes Mercurial Vapor og Adidas sin X-Speedflow.

Martin Andersen har bak seg fem sesonger for Sandefjord, på sentral midtbane. Nå studerer han jus og arbeider deltid på Torshov Sports store fotballbutikk på Torshov i Oslo.
-Det er ingen tvil om at det er disse skoene både kvinner og herrer, jenter og guttespillere skal ha i 2022-sesongen, sier Martin Andersen. Han sier at det er veldig kjekt å møte tidligere kjente fra fotballen, som fotballskoselger.

Det viktigste arbeidsverktøyet
-Jeg har solgt mange par sko til tidligere motstandere på banen. De setter pris på å få faglige råd. For det er ikke tvil om at fotballskoene tross alt er det viktigste arbeidsverktøyet en fotballspiller har, sier Martin.

Eieren for Torshov Sport i Bergen, André Gullord, sier seg helt enig med Martin.

- Når det gjelder kjøp av fotball sko så har vi fokus på og finne den skoen som passer den enkelte kundes fot best. Farge og design for komme i andre rekke. Fotballskoen er tross alt arbeidsverktøyet til en fotballspiller. Så passform må være prioritet nummer en. Vi er derfor opptatt av at kunden kommer i butikken og prøver skoene på foten, slik at vi kan finne den riktige modellen for dem. Vi har også fokus på skadeforebyggende tiltak når det gjelder sko, som med en spesial fotballsko såle i kunstgress skoene for å minske belastningen på kroppen. Vi anbefaler også de som trener fire til syv dager i uken å ha en avlastnings sko i bagen. Dette er en sko med helt flatt såle som heter TF sko (gamle grus sålen). Disse kommer med demping i skoene, sier André.

Meryll Abrahamsen roser skovalget
Også Arna Bjørnars toneangivende spiller, Meryll Abrahamsen velger seg en av de to parene som det går mest av nå.

-Etter å ha brukt Adidas-sko i mange år, har jeg nå Nikes Mercurial Vapor. Torshov Sport laget den til og med i mine farger! Jeg er strålende fornøyd, sier Meryll Abrahamsen. Hun kan ikke få rost Torshov Sport og eieren for butikken i Bergen, André Gullord nok.

Under: Meryll i fint driv: Meryll Abrahamsen har spilt for Avaldsnes og LSK (som hun også ble seriemester med i 2019), før hun ble Arna Bjørnar spiller etter 2019-sesongen. Hun er ambassadør for Torshov Sport og fronter Arna Bjørnars klubbavtale med dem.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
- Jeg er ofte i butikken deres like ved Tinghuset i Bergen. Der får jeg faglige og gode råd. Jeg er nærmest blitt en ambassadør for Torshov Sport, sier den talentfulle spilleren. Karmøy-jenten Meryll har tidligere spilt for Avaldsnes og LSK (som hun også ble seriemester med i 2019), før hun ble Arna Bjørnar spiller.

Over 200 klubb-avtaler
André Gullord sier at de er en stolt sponsor av Arna Bjørnar, som de har en klubbavtale med. Torshov Sport har over 200 klubb og bedriftsavtaler i Norge, med forskjellige idretter.

-Den klubbavtalen Arna Bjørnar har med oss har Meryll fulgt opp veldig bra og vi setter pris på at spillerne er så fornøyd med alle skoene de kan velge seg. For alle føtter er ulike, det viktige for oss er at hver spiller får en sko som passer akkurat dem. Derfor er det viktig at de kommer i butikken og prøver ut ulike merker, sier André.

Under: Velg riktig arbeidsverktøy: - Alle føtter er ulike. Derfor er det viktig at spillerne kommer i butikken og prøver ut ulike merker, sier André Gullord ved Torshov Sport i Bergen.

Foto: Jørn Lekve
Ledende på fotballsko
Torshov Sport er ledende innen salg av fotballsko i Norge. Selskapet som ble etablert alt i 1923 er norskeid og har ti fysiske butikker, i tillegg til et økende salg over nett. Torshov Sport er kategorisert som fotballspesialist av de store sko-produsentene og leverandørene og får dermed produktnyhetene raskt ved lansering av nyheter. Butikkene ligger i Bergen, Oslo, Tromsø, Sandvika, Drammen og Fredrikstad. Torshov Sport har 70 årsverk, fordelt på 174 hel –og fulltidsansatte. En av dem er Martin Andersen, som nå satser på jurist-utdanning i Oslo samtidig som han holder kontakten med fotballmiljøet gjennom deltidsjobben i butikken på Torshov.

-Å jobbe i Torshov Sport er akkurat som å være en del av et fotballag. Vi har et veldig godt sosialt miljø og alle er jo veldig opptatt av fotball. Det gjør jobben lystbetont. I tillegg er det så kjekt å få møte de mange hyggelige kundene våre, sier Martin.

Sko kan avgjøre matcher
At det er viktig å ha rett sko på, kan Meryll Abrahamsen skrive under på.

-Jeg har sett det flere ganger at spillere sklir og kan skade seg, dersom de har feil sko på føttene. Det gjelder spesielt på våte og glatte gressbaner. Da er det viktig med sko som gir godt feste, sier Meryll, som nok er over snittet interessert i sportsutstyr og fotballsko. Både hun og Torshov Sport - ”kollegaen” Martin Andersen med bakgrunn fra Sandefjord, gleder seg over at sesongen er i gang. 

Meryll mister dog mye av vårsesongen grunnet en hamstring-operasjon, men satser på å være på treningsfeltet igjen i mai måned. 
-Jeg liker meg veldig godt i både Arna Bjørnar og Bergen. Vi er en underdog, men jeg har troen på at vi kan overraske positivt i år og gjøre det bedre enn i fjor. Vi er en flott stamme i laget og er optimistiske for 2022-sesongen sier Meryll.


Les mer om:

Hordalandsfotball