Håndballfest i Fana

Det var over 600 på plass i Fana Arena da Fana Håndball tok i mot Sola til den andre kvartfinalekampen mellom lagene.

Det bar bud om håndballfest da folk strømmet til Fana Arena i denne kampen. Med over 600 på tribunen fikk hjemmelaget den ekstra drahjelpen laget trengte etter nederlaget i den første kampen i Rogaland.

Hjemmelaget føk ut av startblokken og etter 2 minutter stod det 3-0 til hjemmelaget. Sola klarte å justere litt og kom opp i ryggen en periode hvor de var kun målet bak. Da vi passerer halvveis i omgangen har Fana igjen økt. Denne gangen til fire måls forsprang. Vertene fortsetter å storspille resten av omgangen og i omgangens siste sekund setter Oda Cathrine Lunne Mastad inn 18-12. Dermed har hjemmelaget en ledelse på hele seks mål til pause.

I den andre omgangen klarer aldri Sola å hente den ledelsen inn igjen. Etter ni minutter har Fana økt ledelsen til 8 mål. Sola justerer litt og klarer å hente inn noen av målene vertene leder med, men ikke nok. Da kampen er over står det 35-30 til hjemmelaget som kan slippe jubelen løs. Dermed møtes lagene igjen i en tredje og avgjørende kvartfinale.

For hjemmelaget var Oda Cathrine Lunne Mastad mestscorende med sine ni mål, mens Celine Solstad fulgte bak med sine seks. Live Rushfeldt Deila scoret mest for gjestene med sine syv mål. Kristina Sirum Novak fulgte etter med sine fem.