Her fra Gimle - Kongsberg Miners i forrige kamp. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Sportskollektivet

Gimle til finalen

Gimle tok seg til finalen for tredje gang på fire år. Laget skal opp mot Bærum Basket i best av fem kamper.

Det stod 2-2 mellom Kongsberg Miners og Gimle før møtet i Kongsberg søndag. Gimle hadde vunnet ganske klart i sine to hjemmekamper, mens Kongsberg Miners hadde tatt mer knepne seire hjemme.

Nå hadde Kongsberg Miners fordelen av å spille hjemme i den avgjørende kampen. Rammen rundt kampen var enorm med over 1000 tilskuere tilstede, blant annet en busslast med Gimle supportere.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele den første perioden og det stod 17-17 etter den. I den andre perioden fulgte lagene hverandre til 21-21. Så begynte Gimle å dra litt i fra. Laget øker til 27-23 etter knappe fire minutters spill. Etter åtte minutter er vertene tilbake på 33-33. Gimle får derimot fire poeng til og går til pause med 37-33 ledelse.

De to siste periodene
Etter hvilen klarer Gimle å øke til syv poengs ledelse etter kun to minutter da Mikkel Kolstad setter inn 44-37. Med litt under frem minutter igjen av perioden er Kongsberg tilbake i ryggen på Gimle. Marin Mornar setter 44-46. Dermed har de syv poengene blitt redusert til to poeng. Etter tredje periode er Gimle oppe i den samme fire poengs ledelsen som sist med 57-53.

Marin Mornar scorer først i den 4.perioden og Kongsberg Miners er kun to poeng bak. Det er også det nærmeste klubben kommer i denne perioden. Etter det stikker Gimle i fra. Etter fem minutter har laget fått en ledelse på 67-59, før Bryan Coleman setter 80-68 som blir sluttresultatet. For vertene ble Marin Mornar toppscorer med sine 22 poeng, mens Lars Espe scoret 23 poeng for gjestene. De

Dermed er Gimle klar for finale mot Bærum Basket. De beseiret som kjent Frøya i den andre semifinalen.  Den første finalekampen går onsdag 20.april i Gimlehallen klokken 1900 for de som vil se.