Folkefest på Bremnes

Det var duket for en aldri så liten folkefest på Bremnes da vertene tok i mot rivalen Stord til duell i NM-kvalifiseringen.

De to naboene fra Sunnhordland var satt opp mot hverandre denne lørdagen til duell. Bremnes rykket opp fra 4.divisjon foran denne sesongen, mens Stord var å finne i 3.divisjon også i 2021.

Hjemmelaget har opplevd mye engasjement rundt opprykket og klubben ledet av Geirmund Brendesæter hadde invitert til folkefest da rivalen kom på besøk. Gjestene fikk skade på sin keeper før kampen, så dermed en kjedelig start på dagen for gjestene. Bremnes tok seg videre til denne runden da klubben slo ut Austevoll i forrige runde, mens Stord slo ut Kopervik i den forrige runden.

Kampen startet jevnt og begge klubbene hadde sine sjanser til å score. Begge klubbene måtte gjøre bytter før det var spilt 10 minutter, noe som aldri er optimalt. Det første målet kommer etter en god halvtime. Bremnes sin keeper skyter ballen i en Stord spiller og den triller i mål bak han. Jonas Habbestad Gjerde med målet for gjestene. Den ledelsen holdt seg til pause.

I den andre omgangen kommer Bremnes mer og mer. Erling Meling Nesse setter inn 1-1 på straffe etter en drøy time. Kun få minutter etter har vertene snudd kampen på Olvondo Stadion. Målgarantisten Martin Pedersen setter inn 2-1 til hjemmelaget. Han var som de fleste kjenner til toppscorer til Stord i 2021. Bremnes har så en ball i mål, men den scoringen annulleres for offside. En annen tidligere Stord-spiller vil også på scoringslisten. Joakim Hilt Stoknes 3-1 etter 74 minutter. Dermed har vertene taket på kampen.

Dermed ender det hele med 3-1 til vertene Bremnes i en tet og tøff kamp ledet av Freek Arjen van Herk. Dommeren måtte ned i lommen ti ganger noe som forteller om mange tette og tøffe dueller. Disse to lagene møtes allerede i serien Skjærtorsdag.