Julie Aune Jorde ble kåret til årets unge spiller i Toppserien 2021 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Årets unge spiller i Toppserien 2021: Julie Aune Jorde

Lyns Julie Aune Jorde er kåret til årets unge spiller i Toppserien 2021.

Abildsø-jenta Julie Aune Jorde har virkelig levert en fantastisk sesong med Lyn. Jorde har imponert på alle plan og har storspilt for laget fra Oslo vest. Hun har denne sesongen fungert som limet mellom forsvaret og angrepet hos laget fra Kringsjå.

I fjor ble det kun et par innhopp, samt én start i NM, men allerede i vinter kunne man se at hun tok store steg. Til tross for at hun kun er 17 år har hun i hennes første hele sesong i Toppserien startet de fleste kampene for Lyn, og hun har virkelig utmerket seg i 2021.

Jorde har en rå duellstyrke, et godt rykk, hun er god en mot en både offensivt og defensivt og har en fantastisk offervilje. I tillegg har hun en meget god pasningssikkerhet og har blitt lagets faste cornertaker.

Jorde har levert på et skyhøyt nivå, spesielt på hjemmebane mot de beste lagene. Både mot Sandviken og Rosenborg var hun blant banens klart beste spillere. Ungjenta har også etablert seg til en fast plass på J19-landslaget. Jorde har virkelig en stor framtid foran seg på fotballbanen og vi regner med å se mye til henne i både nær og fjern framtid.

Et lengre intervju med Jorde kommer på våre nettsider senere!

Prisen gis ut via et samarbeid mellom Kvinneidrett.no, Støtt Norsk Kvinnefotball, Karlsen Foto, Hordalandsfotball, Fotballkollektivet ved magasinet Stang Inn og Sportskollektivet. I tillegg har også folkestemmene vært med på å avgjøre.

Redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge, sammen med prisvinner av årets unge spiller i Toppserien 2021, Julie Aune Jorde. Foto: Josefine Birkelund / Lyn Fotball

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.